JOSIP ŠIMUNOVIĆ DOBITNIK NAGRADE HOO-a MILAN NERALIĆ

Zagreb, 28. lipnja 2021. – Samo 25 dana do središnjeg događaja godine – Olimpijskih igara u Tokiju, Hrvatski olimpijski odbor (HOO) po treći put je dodijelio Nagradu Milan Neralić, namijenjenu pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj i unapređenje sporta na lokalnoj razini.
Nagrada je dobila ime po prvom Hrvatu sa statusom olimpijca i prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje Milanu Neraliću, Slunjaninu koji je na Olimpijskim igrama u Parizu 1900. godine osvojio brončanu medalju u mačevanju. Nagrada Milan Neralić sastoji se od skulpture i plakete.

HOO-ovu Nagradu Milan Neralić 2021.godine primio je profesor Josip Šimunović predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, Školskog sportskog saveza Sisačko-moslavačke županije i Zajednice sportskih udruga grada Novske.

Nakon više od 40 godina rada u sportu i svih doprinosa koje je dao razvoju sporta na lokalnoj razini, kako u gradu Novska tako i u Sisačko-moslavačkoj županiji, kako u klupskom tako i u školskom sportu zaslužio je nagradu, čestitke i veliko hvala. Sigurni smo da će ga ova nagrada potaknuti na još puno kvalitetnih sportskih programa i aktivnosti.

Na svečanosti su u znak zahvalnosti za pomoć u teškoj situaciji nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije Josip Šimunović i poslovna tajnica Ljiljana Gavranović uručili posebne zahvalnice HOO-u i Siniši Krajaču.

“Gospodin Krajač pokrenuo je akciju Prijatelji na djelu, u kojoj je HOO u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije organizirao pomoć sportašima i sportskim udrugama na području stradalom od potresa. U donacijama su sudjelovali Međunarodni olimpijski odbor, Europski olimpijski odbori, županijske i gradske sportske zajednice, Crnogorski olimpijski komitet, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Bank Gospodarstwa Krajowego iz Poljske i Hrvatski vaterpolo savez.”